ELS FAUNES


El faune és un híbrid que posseeix la part superior del cos d'un home i la inferior d'una cabra.
En la mitologia romana, Faune és l'equivalent al sàtir grec Pan. És el pare de Bona Dea i Llatí. Faune era anomenat també Lupercus (el que protegeix del llop) per protegir el bestiar, nom realment procedent d'una altra divinitat itàlica.

Faune era un rei llatí, fou el tercer en la sèrie de reis dels laurentes. En el seu regnat, Faune, igual que els seus dos antecessors, va promoure l'agricultura i la ramaderia i ell mateix es va distingir com a caçador. Després de la seva mort va ser reverenciat com el déu Fatuo, adorat en un bosc sagrat a les afores de l'actual Tívoli. Se l'associa amb les pells de llop i les corones.

Flauta de canya
Faune és el responsable de la invenció de la flauta de canya que és la que tots els faunes toquen amb gran destresa. D'esperit alegre, són amables i inofensius; no obstant això, en algunes ocasions els agrada fer algunes bromes als humans, però en general acostumen només a gaudir de la música i dels balls que comparteixen amb algunes nimfes.


CULTE
Hi havia dues festes principals en el seu honor, la Faunalia del 5 de desembre (un festival) i la Lupercalia, el 15 de febrer. En aquesta data els seus sacerdots, vestits amb pell de cabra, dansaven per celebrar l'aniversari de la fundació del seu temple. Els sacerdots sovint colpejaven les dones amb cinturons de pell de cabra per invocar la fecunditat. Aquesta festa era molt popular i va sobreviure a l'arribada del cristianisme, fins que gràcies al Papa Gelasi I la va prohibir l'any 496. En el seu lloc instaurà la festivitat de Sant Valentí, el 14 de febrer, dia de l'amor.

PÀGINA WEB:
Pàgina on podeu trobar més informació sobre els mitològics faunes:
http://criaturasfantasy.blogspot.com/2008/02/faunos.html