LES NIMFES


Les nimfes són divinitats de la natura de la mitologia grega i la mitologia romana venerades com a genis femenins de les fonts, dels rius i dels llacs, dels boscos , i de les muntanyes.

Són molt belles, posseeixen gran sensibilitat, i han estat les protectores de totes les arts des de sempre. Amants de la música, totes elles tenien alguna relació amb ella, tocant instruments o entonant meravelloses melodies. Han estat presents en gairebé tots els relats heroics i romàntics de la Grècia Antiga.


Provenen de matrimonis entre Déus majors, semidéus, i en alguns pocs casos, amb humans. Rebien els seus noms especials segons la funció que tinguessin atribuida o el mitjà en què residien, per exemple : les Melíades, nimfes dels freixes; les Náyades, nimfes de les fonts i dels rius; les Nereidas, nimfes de l'oceà; les Oréades, nimfes dels pujols i muntanyes; les Dríades, nimfes dels arbres, etc.
Classes de nimfes
Hàbitat de les nimfes
Les nimfes estan dividides en dues grans classes: les que són considerades divinitats menors i les que personificaven tribus, races o estats.
Les primeres es dividien en:
1.     Nimfes de l'aigua (oceà, rius, fonts, principalment).
2.     Nimfes de les muntanyes i coves. 
3.    Nimfes de boscos i gorgs. 
4.     Nimfes dels arbres.
Les segones agafaven generalment el nom del que representaven.


PÀGINA WEB:
Pàgina on podeu trobar més informació sobre l'interesant món de les fades:

http://embrujando.iespana.es/hadas/ninfa.htm