LES FADES

Les fades  són esperits de la naturalesa que tenen cura de mantenir el seu equilibri. El seu nom en llatí significa destí, ja que les fades  apareixien al tercer dia del naixement d'un infant per predir-ne el futur.
Des del Romanticisme se les representa com a noies joves amb ales. Apareixen sovint als contes populars, i sempre com a gent menuda, de gran bellesa i amb molt bon cor. Tanmateix, a l'edat mitjana les pintaven com un esperit protector o, sovint, maliciós i per protegir-se d'elles, la gent portava un amulet de ferro negre.

Les fades vesteixen amb pètals de flors o amb teles de color blau, verd o daurat. De vegades porten una vareta màgica a la mà. Es poden tornar invisibles a voluntat i n'hi ha que poden parlar com els humans. Els agrada molt la música, especialment la tradicional, els seus instruments preferits són les flautes i l'arpa
També els agrada molt ballar a la llum de la lluna. Les fades no són dolentes del tot ni tampoc bones del tot, són tant petites que no els caben dos sentiments a la vegada. Elles són presents a la mitologia de moltes cultures com ara la britànica, la sueca, la xinesa, la iraniana i la catalana.

Tipus de fades

  •     Fades blanques: segons les llegendes els agrada viure aprop de castells antics i envoltades dels arbres dels boscos que es troben al voltant de poblacions ben petites.
  •     Fades verdes: es coneixen com les fades físicament més fortes. Són les que tenen més contacte amb fenòmens naturals, com ara el vent. 
  •      Fades drianes: són les fades cantaires. Diuen que sovint els seus murmuris es poden confondre amb el soroll que fa el vent quan bufa entre les fulles dels arbres on elles viuen.
  •      Fades de mà blanca: són les fades més boniques de les que mai s'ha parlat, però també son les més difícils de veure. Segons expliquen les llegendes, les persones que han arribat a veure-les han embogit a causa de la seva bellesa.

ANELLS DE FADES

Els anells de fada, són zones circulars que apareixen marcades a les clarianes dels boscos per una herba més espessa i d'un verd més intens que la resta. Aquests anells poden mesurar fins a 60 metres de diàmetre i són les proves que deixen les fades després de les seves festes nocturnes. 
Sempre s'ha dit que aquell que formuli un desig just al centre  en una nit de lluna plena, se li farà realitat. Però si un humà hi entra quan les fades encara són dins, quedarà obligat a ballar amb elles tota la nit sense parar. L'única manera de sortir-ne és que una altra persona estiri el captiu amb força. Però si, aquesta persona rellisca i entra completament dins el cercle també quedarà captiva.


PÀGINA WEB:


Pàgina on podeu trobar més informació sobre l'interesant món de les fades:
http://www.ehdls.com.ar/
http://criaturasfantasy.blogspot.com/2008/02/hadas.html